Økologiske valnødder

Økologiske valnødder

24,50 kr.

Kategori:

Vægt: 150 g

Valnødder er rige på fibre, antioxidanter og umættede fedtsyre

Yderligere info:

Ingen unaturlige tilsætningsstoffer tilføjet, og vores nødder kommer fra en 100% naturlig vækstproces. Vores produkter er pakket i en genanvendelig og bionedbrydelig pakke

Oprindelsesland: Bulgarien

Ikke på lager

Næringsindhold: ø/100g

Energi 2937 kJ/654 kcal
Fedt 65 g
Heraf mættede fedtsyrer 6,1 g
Kulhydrat 14 g
Heraf sukker 2,6 g
Kostfibre 6,7 g
Protein 15 g.
Salt 0,02 g

Mere information

Nøddeskals valnødder kommer fra den sydvestlige del af Bulgarien, hvor valnøddetræerne har stået i mange generationer, og er helt op til 35 meter høje! Det tager omkring 170 dage for valnødderne at vokse og blive modne, for til sidst at falde ned på jorden af sig selv. Her samler landmændene dem op og transporterer dem til lokale faciliteter, hvor de samme landmænd fjerner skallerne og deler nødderne i to. Nødderne er nu klar til at blive pakket og sendt direkte hjem til dig. Selvom skallerne er et biprodukt, bliver de ikke smidt ud. De leveres til lokale kunsthåndværkere, som laver dem om til skåle eller andre former for dekorationer.

Mennesket og valnødder har en lang historie sammen, og der sporet rester af valnødder i menneskelige efterladenskaber, som strækker sig mere end 9.000 år tilbage.

Dermed er valnødden den nød, som vi kan spore længst tilbage at have spist. Valnødder stammer med stor sandsynlighed fra området omkring det, der idag er det nordlige Iran, og har derfra bredt sige både østpå til Kina og vestpå til middelhavsområdet og Balkan, hvor vi dyrker dem den dag idag.

Valnødder indeholder en stor mængde antioxidanter og er en god kilde til vitaminer, fibre og sunde typer af fedt såsom omega-3. Igennem historien er valnødder blevet brugt til medicinske formål, og i dag menes valnødder at sænke blodtryk, og at have anti-inflammatoriske egenskaber.